Munkánkat szociális beállítottsággal végezzük

Az emberek teljes körű védelméhez hozzátartozik szociális környezetük biztonsága is: Elérhetővé tesszük munkatársaink számára, üzleti partnereinktől pedig megköveteljük. Ezenfelül elkötelezettek vagyunk a világon bárhol a rászoruló emberek megsegítésében.

Az uvex csoport szociális alapvetése

Az egyéni védőeszközök fejlesztésében, gyártásában és forgalmazásában világelső uvex az 1926-os alapítása óta üzletpolitikájába alapvető etikai elveket, üzletmenetébe pedig ennek megfelelő eljárásmódokat integrált. Üzleti partnerünktől pedig kivétel nélkül ugyanilyen elkötelezettséget várunk. A „protecting people” kötelez minket ügyfeleinkre és alkalmazottaikra nézve – de saját munkatársaink és üzleti partnereink tekintetében is.  

Az uvex üzletpolitikája, hogy csak olyan cégekkel dolgozik együtt, amelyek tevékenységük során tiszteletben tartják munkatársaik alapvető emberi jogait és szabadságát. Ezek alapján az uvex csoport egy hét alapvető követelményt tartalmazó katalógust állított össze, amelyeket üzleti partnereinknek alkalmazniuk kell. Ez a szociális norma az ILO Nemzetközi Munkaügyi Szervezet megállapításain alapszik, amely minden elismert szociális norma, mint pl. az SA 8000 Társadalmi felelősségvállalás (Social Accountability SA 8000) alapját képezi.

A RAINER WINTER ALAPÍTVÁNY szociális elkötelezettsége

A RAINER WINTER ALAPÍTVÁNY egy jogképes, nyilvános, polgári jogi alapítvány, melynek székhelye Fürth. Az alapítványt Rainer Winter, az UVEX WINTER HOLDING GmbH & Co. KG részvénytulajdonosa és elnöke hozta létre 1980-ban. „Feladatomul tűztem ki, hogy rászoruló, beteg és fogyatékkal élő gyermekeken az egész világon gyorsan és bürokráciamentesen segítsek”, nyilatkozta Rainer Winter.

Az alapítás óta eltelt 30 évben 1,6 millió euró folyt be számtalan regionális és nemzetközi projektbe. Emellett a RAINER WINTER ALAPÍTVÁNY más szervezetekkel is együttműködik, és rendkívüli események alkalmával – mint például katasztrófahelyzetekben vagy éhínségek esetén – egyszeri juttatásokat adományoz rászoruló gyermekek közvetlen támogatására, vagy átveszi patronálásukat. Ilyen eseményekre példa a földrengés Haitin, a cunamikatasztrófa Ázsiában és a 2001. szeptember 11-i támadás New Yorkban.

Az alapítvány és alapítója azonban elsősorban a Németországban és különösen Nürnberg-Fürth térségében lévő projekteket viseli a szívén: támogatottjaik között vannak többek között a gyámügyi hivatalok és óvodák a városban és Fürth járásban, a St. Michael gyermekotthon, az Aktív Polgárok Központja, az 1-2-3 e. V. egyesület (függőség- és erőszak-megelőzés a főiskolákon), valamint a Városmisszió Nürnberg. További súlypontot képez a Németországi Keresztény Ifjúsági Falu Egyesület (CJD) nonprofit szervezettel való együttműködés.

A VISION FOR THE WORLD bejegyzett szervezet támogatása

Világszerte 45 millió ember szenved vakságban, akik 90 százaléka a harmadik világban él. Így a fejlődő országokban élő emberek esetében tízszer nagyobb a kockázata annak, hogy megvakulnak, mint a fejlett ipari országokban élőknek. A vakságok 80 százaléka elkerülhető lenne!

A harmadik világban élő emberek megvakulásának megelőzése, vakságának gyógyítása és a megvakulás kockázatának fenntartható csökkentése a 2002-ben alapított Vision for the World bejegyzett szervezet célja. A tagok elkötelezettségükkel szeretnék szociális felelősségvállalásukat képviselni, és tapasztalataikat, ismereteiket és hálózataikat a hátrányos helyzetűek számára felhasználni – mindenek előtt a harmadik világ szemgyógyászati ellátottságának fejlesztéséhez. Projektjeinek kiválasztásánál a Vision for the World e. V. olyan elismert és tapasztalt szervezetekkel működik együtt, mint a Christoffel-Blindenmission.

Az uvex safety group, amelynek gyökerei és a szemvédelemben világpiaci vezetőként elért sikerei elválaszthatatlanul összefonódtak a látás védelmével, tartósan elkötelezett a Vision for the World e. V. irányába, és hosszú távon partnerként támogatja a harmadik világban végzett munkát és projekteket. Különleges cél a katarakta, azaz egy olyan betegség gyógyítása, amely a szemlencse lassú elhomályosodását okozza egészen a teljes vakságig. A szürke hályogként is ismert szembetegség kialakulását többek között a szemet tartósan és túl erősen érő káros UV sugárzás is elősegíti.