tanúsítványok

Termékeinket és azok alkotórészeit újra és újra független laboratóriumokkal és intézetekkel ellenőriztetjük. Megvizsgáltatjuk, hogy bőrbarátak-e. Hogy mentesek-e minden káros anyagtól. És számos egyéb szempontból. Lejjebb görgetve áttekintést kaphat a termékeink által elnyert tanúsítványokról.

Öko-Tex Standard 100

Az Öko-Tex Standard 100 kritériumai szerint hitelesített anyagok garantálják a mentességet az emberi egészségre káros anyagoktól. Az Öko-Tex tanúsítvánnyal kizárólag olyan termékeket ismernek el, amelyek folyamatos ellenőrzésnek alávetve is megfelelnek a legszigorúbb követelményeknek. 

Az uvex Öko-Tex hitelesítéssel rendelkező anyagai

Újrahasznosított poliészter

A PET-palackok feldolgozása az elmúlt években igen magas színvonalat ért el. Ennek köszönhetően ma már kiváló tulajdonságokkal rendelkező funkcionális anyagok állíthatóak elő újrahasznosított poliészterből: Amellett, hogy rendkívüli kényelmet biztosítanak a viselő számára, könnyen kezelhetőek is. Az újrahasznosított szálak kimagasló minőségének köszönhetően a fonal jellemzői és tartása, a színezhetőség, valamint a színegyensúly már nem különböztethetők meg az elérhető, olajalapú poliészterből készült anyagokétól.

Organic Cotton

A hagyományos pamuttal ellentétben a biotermelésű pamut esetében leginkább olyan régi növényfajokat alkalmaznak, melyek kevésbé erőteljes öntözést igényelnek. A termelés során tilos a növényvédő szerek és műtrágya használata.

Biopamutból készült „Organic Cotton” modelljeink megfelelnek a Global Organic Textile Standard (GOTS) követelményeinek: A felhasznált pamut legalább 95%-a ellenőrzött, organikus termesztésű.

Az uvex Organic Cotton hitelesítéssel rendelkező anyagai

uvex pure standard

A védőkesztyű megfelel az uvex pure szabvány legmagasabb követelményeinek. Bőrgyógyászatilag tesztelt. Kifejezetten bőrbarát. Nem tartalmaz az egészségre veszélyes összetevőt.

A védőkesztyű ezen túlmenően oldószerektől, katalizátortól és allergén anyagoktól mentes. Optimális termékvédelmet nyújt.

A pure szabványnak megfelelő uvex kesztyűk

Öko-Tex® Standard 100

Az Öko-Tex® Standard 100 egy világszerte egységes vizsgálati és tanúsítási rendszer. Minél inkább érintkezik egy termék a bőrrel, annál szigorúbb követelményeknek kell megfelelnie: Ezért a védőkesztyűkre a második legmagasabb szint, a II. osztály vonatkozik. A kesztyűket nemcsak a törvényi előírások alapján, hanem a legújabb kutatási eredményeknek megfelelően is vizsgálják. Az Öko-Tex® ezért nemcsak a nehézfémek, mint a króm, a nikkel és a higany esetében ír elő szigorúbb küszöbértékeket, hanem a rákkeltő vagy allergén festékanyagok, valamint az oldószerek – pl. a formaldehid – használatát is figyelembe veszi. A szabvány a legújabb tudományos kutatások eredményei alapján minden évben frissíti a vizsgálati módszereket és a káros anyagok listáját.  

Tesztelt és tanúsítvánnyal rendelkező uvex védőkesztyűk
Igazoltan biztonságos védőkesztyűk. Önnek és munkatársainak. Hiszen mindennek, ami a bőrrel érintkezik, különleges igényeket kell kielégítenie. Ennek érdekében az uvex profi, uvex contact, uvex rubipor, uvex phynomic, uvex C300, uvex C500, uvex synexo Z200, uvex nk, uvex protector, uvex rubiflex, uvex rubiflex S, uvex profatrol és az uvex profagrip sorozatokba tartozó kötött védőkesztyűink az Oeko-Tex® Standard 100 rendkívül szigorú vizsgálati kritériumokat alkalmazó II. termékosztálya szerinti tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Öko-tex tanúsítvánnyal rendelkező uvex kesztyűk

proDERM

Számos védőkesztyűnk kiemelkedően bőrbarát tulajdonsága bőrgyógyászatilag igazolt. A pecséttel kitüntetett védőkesztyűk klinikai tesztelését a proDerm Institut für Angewandte Dermatologische Forschung GmbH (Hamburg, Németország) végezte.

proDERM tanulmányok: 11.0356-02, 11.0482-11, 13.0202-02, 15.0188-02, 15.0219-11

Bővebb információ a proDERM-ről

Made in Germany

Az uvex büszke arra, hogy védőkesztyűit Németországban fejleszti és készíti. A gyártás és a technológia terén hosszú évek alatt felhalmozott szakértelmünk garantálja, hogy mind kézvédelmi szolgáltatásaink, mind pedig az alkalmazások teljes spektrumát lefedő védőkesztyűink első osztályúak.

A Németországban készült uvex munkavédelmi kesztyűk a „Made in Germany” jelölést viselik.

uvex Made in Germany kesztyűk

Élelmiszeripari használatra alkalmas

Az élelmiszerekkel érintkező védőkesztyűket úgy kell kialakítani, hogy normál vagy előre látható feltételek között egyetlen összetevőjük se szennyezhesse be az élelmiszert (beoldódás), ami az emberi egészségre káros lehet. A következő összefoglaló áttekintést nyújt arról, mely uvex védőkesztyűk alkalmasak az élelmiszerekkel való érintkezésre, valamint részletesen felsorolja a lehetséges alkalmazási területeket.

 Vizes pH > 4,5Savas pH < 4,5AlkoholosZsírosSzáraz (nem zsíros)
Példák Nem alkoholos italok, gyümölcsök, tojás, zöldségek, héjas állatok Ecet, élesztő, tej, joghurt Bor, röviditalok, likőrök Olívaolaj (R1), vaj és margarin (R2), hal, sajt és pékáru (R3), hús és szárnyas (R4), szendvicsek és sültek (R5) Kenyér, rizs, tészta, tea, fűszerek, hüvelyesek
uvex profi ergo IGEN IGEN IGEN IGEN (R1–R5) IGEN
uvex contact ergo IGEN IGEN IGEN IGEN (R1–R5) IGEN
uvex phynomic C3 IGEN IGEN IGEN IGEN (R1–R5) IGEN
uvex C5 IGEN IGEN IGEN IGEN (R1–R5) IGEN
uvex rubiflex (narancssárga) IGEN IGEN IGEN IGEN (R1–R5) IGEN
uvex rubiflex S (kék/zöld) IGEN IGEN IGEN IGEN (R1–R5) IGEN
uvex profastrong NF 33 IGEN IGEN IGEN IGEN (R2–R5) IGEN
uvex u-fit IGEN IGEN IGEN IGEN (R3–R5) IGEN
uvex phynomic foam IGEN IGEN IGEN IGEN (R5) IGEN
uvex phynomic lite (w) IGEN IGEN IGEN IGEN (R1–R5) IGEN
uvex unilite hermo IGEN IGEN IGEN NEM IGEN
uvex u-fit strong N2000 IGEN NEM IGEN IGEN (R3–R5) IGEN
uvex u-fit lite IGEN NEM IGEN IGEN (R3–R5) IGEN


Bővebb tájékoztatást – többek között a vizsgálati adatokról – kérésre kaphat.

Élelmiszeripari használatra alkalmas uvex kesztyűk

uvex medicare

Az ortopédiai célokra hitelesített uvex biztonsági lábbelik alapját a már bizonyított uvex technológiák adják. Ezeket a lábbeliket a termékleírásban található uvex medicare szimbólumról ismerheti fel. Valamennyi speciális egyéni ortopédiai megoldásunkat ortopéd védőlábbeliket készítő mestereink fejlesztették ki. A tanúsítvánnyal rendelkező ortopédiai szaküzemekből álló uvex hálózat gondoskodik a helyszínen végzett egyéni illesztési szolgáltatásról.

Speciális egyéni ortopédiai megoldásainkat a Pirmasens e. V. vizsgálati és kutatóintézet (PFI), valamint a TÜV Rheinland minősíti és tanúsítja. Megoldásaink megfelelnek a következő szabványoknak és normáknak:

  • DGUV 112-191/ÖNORM Z 1259: Megfelel az átdolgozott munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi szakmai szövetségi szabályok követelményeinek – DGUV 112-191 (Németország) és ÖNORM Z 1259 (Ausztria).<strong/><strong/>
  • ESD-szabványnak való megfelelőség: A biztonsági lábbeli megfelel az EN 20345, illetve az EN 61340-5-1 szabványok ESD-re vonatkozó követelményeinek. A biztonsági lábbeliket számos munkahelyen gyakran integrálni kell az elektrosztatikus töltést levezető rendszerbe. Kérjük, tartsa szem előtt a termék használati útmutatóját.

Ezzel kapcsolatban itt tudhat meg többet.

uvex biztonsági lábbelik medicare megoldással