uvex high-fit u-cut – különleges minőségű egyéni hallásvédelem

A zajártalom okozta nagyothallást már évek óta az egyik legelterjedtebb foglalkozási megbetegedésként tartják számon. A zajártalom okozta nagyothallás általában fájdalommentesen, lassan és észrevétlenül alakul ki. A hallásra leselkedő veszélyeket és a hallószervek védelmének szükségességét gyakran túl későn ismerik fel. Csak a nagyothallással élők tudják igazán értékelni a jó hallásképesség jelentőségét – melynek védelme és megőrzése az uvex egyik legfontosabb prioritása.

A sikeres hallásvédelemben központi szerepet játszik a hallásvédő viselhetősége. A nem pontosan illeszkedő, zavaró védőtermékek gyakran elutasító hozzáálláshoz vezetnek a viselő részéről. Az uvex u-cut HC hallásvédő fülbe illeszthető egység innovatív formájának köszönhetően érezhetően kényelmesebb, és még jobb hangérzékelést tesz lehetővé anélkül, hogy veszítene szigetelő hatásából. A fülbe illeszthető egység célzottan üreges hallójárati része még rugalmasabb, ráadásul könnyebb is lett. A hallójáratban hallható maradék hangerő jelentősen megnőtt.

Ennek köszönhetően a hangszigetelés változatlan, míg a füldugó viselése kényelmesebb, mint valaha. Az uvex high-fit u-cut hallásvédelem kétféle kivitelben létezik, mindig az egyedi formai sajátosságoktól függően. A fülbe illeszthető egység fél, illetve teljes fülkagylót mintázó formában kapható. Mindkét változat igazoltan bőrbarát szilikonból készül. A hallójárati részben használt kevesebb anyagnak köszönhetően a fülbe illeszthető egység rendkívül rugalmas, ezáltal ellensúlyozni tudja az erőteljesebb állkapocsmozgást is. A különleges kiképzés puhábbá, könnyebbé és rugalmasabbá teszi a fülbe illeszthető egységek hallójárati és fülkagylóba illeszkedő részét, ami rendkívül kényelmes viselhetőséget eredményez. Mindkét változatot antibakteriális nanobevonat borítja. A kapilláris furatnak köszönhetően nem növekszik meg a nyomás, és a viselőnek nincs elszigeteltségérzése. A uvex high-fit fülbe illeszthető egységek szűrővel vannak ellátva, amely a munkahelyi zajkörnyezet függvényében választható ki. A termékeket és szigetelési értékeiket az EN 352-2 szabvány szerint vizsgálták be és hitelesítették. Az uvex high-fit u-cut fülbe illeszthető egységek minden erőteljes hőképződéssel járó alkalmazási területen bevethetők, és kiválóan alkalmasak mindazok számára, akiknek a füle nyomásérzékeny.

uvex i-gonomics – innováció tehermentesítés révén
Az uvex high-fit u-cut fülbe illeszthető egység az innovatív uvex i-gonomics termékrendszer része, amely a hasznos biztonsági funkciókat rendkívül ergonomikus tulajdonságokkal ötvözi, és ezeket a jellemzőket tudományos módszerekkel mérhetővé teszi. Az uvex i-gonomics rendszer olyan termékeket foglal magában, melyek fejlesztésében az ergonómiai ismeretek központi szerepet játszottak. Annak érdekében, hogy az egyes termékek nyújtotta kényelem ellenőrizhető és összehasonlítható legyen, az uvex kidolgozta az ún. Relief-indexet. A Relief-index három tényező értékeléséből tevődik össze, melyek együttesen egyfajta középértékként adják meg a termék Relief-indexét. Így az uvex maximális összehasonlíthatóságot érhet el – mind a termékek fajtái, mint pedig a gyártók tekintetében. A folyamat során a tehermentesítést három különböző kategóriában mérjük: „force” (erő), „weight” (súly) és „clima” (klíma). Az értékelés kialakításában az uvex természetesen figyelembe veszi a különféle termékfajták közötti alapvető különbségeket – ennek megfelelően változnak az egyes mérési kategóriákra alkalmazott vizsgálati módszerek is.

Az uvex csoport

Az uvex group három nemzetközi tevékenységet folytató társaságot egyesít magában: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports és Alpina) és Filtral group (Filtral és Primetta). Az uvex csoport 48 telephelyével 22 országban van jelen, gyártási tevékenységét azonban meggyőződésből elsősorban Németországban végzi. A csoport kb. 2600 munkatársának kétharmada (a 2016/17-es üzleti év adatai szerint) Németországban áll alkalmazásban. Az uvex a nemzetközi élsport partnereként világszerte számtalan sztársportoló felszerelését biztosítja. Vezérelvünk – protecting people – egyszerre hivatás és kötelesség. Az uvex termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztését, gyártását és értékesítését az emberek biztonsága és védelme motiválja a munka, a sport és a szabadidős tevékenységek területén egyaránt.

Kérdése lenne? Sajtókapcsolat:

Thorsten Udet
UVEX SAFETY GROUP GmbH & Co. KG
Würzburger Str. 181-189
90766 Fürth
Germany

Telephone: +49 911 9736-1449
Fax: +49 911 9736-1302