Az uvex u-sonic kosárszemüveg: Védelem és ergonómia tökéletes kombinációja

Védelem és ergonómia tökéletes kombinációja

Különböző kihívások kiváló keresztmetszete: Az uvex u-sonic védelmi, ergonómiai és kényelmi funkcióit az i-gonomics legjobb tulajdonságai jellemzik.

Maximális védelem a teljes látótér számára, nagyszerű klímajellemzők és jól illeszkedő forma, mely meggátolja a kellemetlen benyomódások kialakulását: Az uvex u-sonic kosárszemüveg mindezeket az elvárásokat egyetlen termékben egyesíti.  Az idei uvex i-gonomics termékrendszer elsősorban a viselő tartós tehermentesítésére koncentrál, aminek az uvex u-sonic optimálisan megfelel. Hiszen a védőszemüveg garantálja, hogy viselője még a legrosszabb külső látási viszonyok között is megerőltetés nélkül láthasson.

Az uvex u-sonic valamennyi védelmi, ergonómiai és kényelmi funkciója az uvex i-gonomics alapelveihez igazodik. A minden téren kimagasló – és mérhető – teljesítményértékeket jól mutatja a Relief-index háromszöge is. A Relief-index magját három mutató – a „clima” (klíma), a „weight” (súly) és a „force” (erő) – alkotja. Az értékeléshez használt, 0,0-tól (minimális) 5,0-ig (optimális) terjedő skálán az uvex u-sonic mind a „force”, mind pedig a „weight” kritérium tekintetében rendkívül magas, 4,2-es indexértéket mutat. A súly és a kényelem még fontosabb szerepet játszanak a munkahelyi védőszemüvegek esetében, mint a hagyományos hétköznapi szemüvegeknél, hiszen viselőjük a megerőltetőbb körülmények miatt összehasonlíthatatlanul nagyobb eséllyel fárad el. Ezért az illeszkedés és a kényelem terén végső soron összeadódva a legapróbb előrelépések is érezhető eredményeket hozhatnak. Ezt éppúgy figyelembe vettük, amikor kicseréltünk egy-egy komponenst, mint amikor lencsét váltottunk, vagy éppen mágneses, napfényszűrő kiegészítő lencsét kínáltunk a szemüveghez.

Az uvex u-sonic a legjobb formáját azonban a „clima” mérése során nyújtotta az i-gonomics Relief-index meghatározásakor: Ebben a tekintetben a páramentességi küszöbérték vizsgálatán 29 pontot ért el, így mindössze egyetlen ponttal maradt el a legjobb 30-tól. Ennek köszönhetően a kompakt kosárszemüveg összesített indexértéke 4,8 lett, amellyel a dobogó tetejére ért. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az uvex u-sonic minden egyes termékjellemzőjével következetesen a felhasználó tehermentesítését szolgálja, ezért garantált helye van i-gonomics termékrendszerben.

Az uvex csoport

Az uvex group három nemzetközi tevékenységet folytató társaságot egyesít magában: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports és Alpina) és Filtral group (Filtral és Primetta). Az uvex csoport 48 telephelyével 22 országban van jelen, gyártási tevékenységét azonban meggyőződésből elsősorban Németországban végzi. A csoport kb. 2600 munkatársának kétharmada (a 2016/17-es üzleti év adatai szerint) Németországban áll alkalmazásban. Az uvex a nemzetközi élsport partnereként világszerte számtalan sztársportoló felszerelését biztosítja. Vezérelvünk – protecting people – egyszerre hivatás és kötelesség. Az uvex termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztését, gyártását és értékesítését az emberek biztonsága és védelme motiválja a munka, a sport és a szabadidős tevékenységek területén egyaránt.

Kérdése lenne? Sajtókapcsolat:

Thorsten Udet
UVEX SAFETY GROUP GmbH & Co. KG
Würzburger Str. 181-189
90766 Fürth
Germany

Telephone: +49 911 9736-1449
Fax: +49 911 9736-1302