uvex handwerk profisystem metall: Kényelmes viselet és hosszú élettartam maximális igénybevétel esetén is

A handwerk profisystem metall termékrendszerrel az uvex kifejezetten a fémmegmunkáló szakma számára olyan ruházati rendszert hozott létre, amely a magas fokú védelmi funkciókat kifejezett viselési kényelemmel és hosszú élettartammal egyesíti.

Különleges védőeszközök különleges iparági igényekre szabva: A handwerk profisystem metall termékrendszerrel az uvex a fémmegmunkáló szakemberek konkrét igényeit szolgálja ki. Legyen szó hegesztési vagy szerelési munkákról, csiszolásról vagy marásról: Az uvex fémmunkákra kifejlesztett egyéni védőeszközei ötvözik a kiemelkedő védelmi funkciókat, a kiváló kényelmet, az átlagon felüli élettartamot és a sportos dizájnt. A termékrendszer „tetőtől talpig”, azaz a védősisaktól a biztonsági lábbeliig innovatív megoldásokkal szolgál.

A ruházati anyagok fejlesztésekor a legfontosabb célokhoz tartozik a veszélyes kirepülő szikrák elleni megfelelő védelem. Eközben nemcsak – elsősorban – a ruházat viselőjének védelmére kell gondolni, hanem behatóan kutatni kell annak lehetőségét is, hogyan csillapíthatjuk az akár 850 fok hőmérsékletű szikrák felsőruházatba csapódásának következményeit. Az volt a cél, hogy a kabát és a nadrág számára olyan anyagkombinációt fejlesszünk ki, amely elég robusztus ahhoz, hogy a szikrával való érintkezéskor képes legyen minimalizálni az anyag rongálódását, és így lényegesen megnövelje a használati időt.

Ahhoz, hogy olyan eredményeket érjen el, amelyek kiállják a gyakorlati próbát, az uvex saját kutatása és fejlesztése keretében szorosan együttműködött a fémfeldolgozó ipar szakértőivel. Mivel ma még nincsenek hivatalos vizsgálati szabványok vagy teszteljárások, amelyekkel az anyag szikrabecsapódással szembeni ellenálló képességét meg lehetne állapítani, az uvex a minőségvizsgálathoz saját eljárást fejlesztett ki.

A bonyolult fejlesztési munka eredménye egy funkcionális bevonat, amely a használót és a ruházatot egyaránt széles körben védi. A hordozóanyag egy pamut-poliamid-nejlon keverék, ahol a pamutrész jó légáteresztésről és kellemes érzést nyújtó viseletről, a különösen robusztus nylon pedig a lehető legkisebb kopásról gondoskodik. A funkcionális bevonat a rendkívüli igénybevételnek kitett kabát- és nadrágrészeket védi – például a kabát elejét és alsó karját vagy a nadrág combtól térdig terjedő részét. 

Thomas Paech, az UVEX Arbeitsschutz Workwear SBU-jának igazgatója: „Az uvex az innovatív bevonatot védőruházatokhoz használja, hogy viselőjét hatásosan megóvja az égési sérülésektől. Az egyébként szokásos lángálló anyagoktól eltérően a mi bevonattal ellátott textíliáink hosszú élettartamúak, könnyen kezelhetők, de kényelmesek és légáteresztők is.”

Az uvex csoport

Az uvex group három nemzetközi tevékenységet folytató társaságot egyesít magában: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports és Alpina) és Filtral group (Filtral és Primetta). Az uvex csoport 48 telephelyével 22 országban van jelen, gyártási tevékenységét azonban meggyőződésből elsősorban Németországban végzi. A csoport kb. 2600 munkatársának kétharmada (a 2016/17-es üzleti év adatai szerint) Németországban áll alkalmazásban. Az uvex a nemzetközi élsport partnereként világszerte számtalan sztársportoló felszerelését biztosítja. Vezérelvünk – protecting people – egyszerre hivatás és kötelesség. Az uvex termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztését, gyártását és értékesítését az emberek biztonsága és védelme motiválja a munka, a sport és a szabadidős tevékenységek területén egyaránt.