Az uvex 2 biztonsági lábbelik elnyerték a 2016-os iF Gold Award díjat

„Pushing the Limits – a határok újraértelmezése”, hangzik az uvex 2 biztonsági lábbeli jelmondata. Az iF Design Award 2016 nemzetközi dizájndíjának keretében elnyert, hőn áhított iF gold awards kitüntetéssel az uvex 2 biztonsági lábbelik egyértelmű bizonyságot tettek az uvex márka olyan értékei mellett, mint a progresszivitás, a lelkesedés és a minőség. Több mint 5000 benyújtott pályázatból mindössze 75 termék került be a legjobbak közé. A rangos nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri döntése értelmében ez a 75 termék vehette át ünnepélyes keretek között a müncheni BMW Welt élményközpontban az iF gold award kitüntetést. A díjazott termékek, projektek és koncepciók a formatervezés legmagasabb színvonalát képviselik.

Kitűnő dizájn – ergonomikus biztonságilábbeli-koncepció
A zsűri a következőképpen indokolta, hogy miért döntött az uvex 2 biztonsági lábbeli mellett:

„Az uvex 2 S3 biztonsági lábbeli alapjaiban értelmezte újra a munkavédelem témáját. A tervezőknek az optimális anyaghasználat és a szokatlanul kifinomult formanyelv révén sikerült egy hagyományos biztonsági lábbelit egy életmód termék köntösébe öltöztetniük. A cipő rendkívül robusztus, mégis filigrán hatást kelt – az összkép messzemenőkig következetes és kifejezetten jól sikerült.”

Az uvex 2 koncepciójának kidolgozása során azonban a hangsúly nem pusztán a megnyerő dizájn megalkotásán volt, hanem az új uvex i-gonomics egyéni védőeszközök termékrendszerének keretein belül a felhasználó mozgásszervrendszerének jelentős munkahelyi tehermentesítésén is, méghozzá az ergonómiai szempontokat szem előtt tartva. Az eredmény az uvex 2 biztonsági lábbelik termékcsaládja lett, melyeket rendkívül könnyű súly, kimagasló energiaelnyelés, stabilitás és hosszú ideig tartó használat során is kiváló klímakontroll jellemez.

A robusztus, mégis esztétikus kialakítású uvex 2 biztonsági lábbelik kiválóan alkalmasak közepes és nagy igénybevételű munkákhoz olyan iparágakban, mint például az energiaipar, a szállítás és logisztika, a vegyipar, a reptéri szolgáltatások, a kézműipar vagy az építőipari szakmák. A cipők és bakancsok felsőrésze csúcstechnológiájú mikroszálas szövetből (S2 SRC védelmi osztály) vagy kiváló minőségű bőrből (S3 SRC védelmi osztály), járótalpuk pedig DUO poliuretánból készül. Az uvex 2 cipők sora a jövőben további modellek egészül ki.

További elismerések
Az uvex 2 biztonsági lábbelik termékcsaládja 2015 őszén már elnyerte a German Design Award 2016 – Special Mention díjat. Az uvex 1 sorozatban és a következetes továbbfejlesztéseként megalkotott uvex 2 biztonsági lábbelikben így nemcsak a technológiai platform a közös, hanem a dizájndíjak sikeres elnyerésének hagyománya is. Hiszen az uvex 1 termékcsalád már elnyerte a German Design Award 2015 díjat, kitüntették a Red Dot Design Award 2013 díjjal, megkapta a Focus Open 2013 ezüst kitüntetését, 2014-ben pedig jelölték a Német Szövetségi Köztársaság Dizájndíjára.

Az uvex 2 biztonsági lábbelik az iF design alkalmazásban
A kitüntetett uvex 2 biztonsági lábbelik közvetlenül a díjátadó óta (2016. február 26.) megtekinthetőek az iF design alkalmazásban. Az Apple App Store és Google Play Store webáruházakból ingyenesen letölthető applikáció egyszerre inspirációforrás és dokumentáció, adattár és a legfrissebb dizájntrendek tükörképe.

Az uvex 2 biztonsági lábbelik a hamburgi iF design exhibition kiállításon
A díjnyertes uvex 2 biztonsági lábbelik megtekinthetők a hamburgi iF design exhibition három időszaki kiállításának egyikén is 2016. október 6. és 2017. február 19. között. Az állandó kiállításnak a HafenCity – a formatervezés és az építészet szerelmeseinek hamburgi fellegvára – ad otthont (cím: Hongkongstraße 6, 20457 Hamburg).

Az IF Design Award 2016
Az iF DESIGN AWARD már több mint 60 éve világszerte elismert márkajelzés a kiváló kialakítás terén. Az iF márka nemzetközi szinten is a kiemelkedő formatervezési teljesítmény jelképe lett. Az iF DESIGN AWARD díjat a hannoveri iF International Forum Design GmbH ítéli oda.

Az uvex csoport

Az uvex group három nemzetközi tevékenységet folytató társaságot egyesít magában: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports és Alpina) és Filtral group (Filtral és Primetta). Az uvex csoport 48 telephelyével 22 országban van jelen, gyártási tevékenységét azonban meggyőződésből elsősorban Németországban végzi. A csoport kb. 2600 munkatársának kétharmada (a 2016/17-es üzleti év adatai szerint) Németországban áll alkalmazásban. Az uvex a nemzetközi élsport partnereként világszerte számtalan sztársportoló felszerelését biztosítja. Vezérelvünk – protecting people – egyszerre hivatás és kötelesség. Az uvex termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztését, gyártását és értékesítését az emberek biztonsága és védelme motiválja a munka, a sport és a szabadidős tevékenységek területén egyaránt.

Kérdése lenne? Sajtókapcsolat:

Thorsten Udet
UVEX SAFETY GROUP GmbH & Co. KG
Würzburger Str. 181-189
90766 Fürth
Germany

Telephone: +49 911 9736-1449
Fax: +49 911 9736-1302