Az uvex és a HexArmor® stratégiai együttműködésbe kezdenek

Fürth, 2016. október 28. – Az uvex safety group ma hozta nyilvánosságra, hogy részesedést szerzett az amerikai HexArmor® vállalatban. A stratégiai befektetés jelentős mérföldkő, hiszen az uvex safety group így ismét megjelenik a nyugati féltekén, és visszatér az amerikai piacra.

1993-ban az uvex safety group anyatársasága, az uvex Winter Holding megvált az amerikai egyesült államokbeli érdekeltségétől az uvex márkához kapcsolódó észak- és dél-amerikai jogokkal együtt. „Ennek fényében rendkívüli örömünkre szolgál, hogy 20 év után ismét megjelenhetünk a világ legnagyobb munkavédelmi piacán,” nyilatkozta Michael Winter, az uvex group ügyvezető partnere. „A HexArmor® vállalattal folytatott stratégiai együttműködés éppen ezért ideális platformot kínál ahhoz, hogy innovációinkat a nyugati féltekén tevékenykedő ügyfelekhez is eljuttathassuk,” tette hozzá Stefan Brück, az uvex safety group ügyvezető igazgatója. A HexArmor® vállalatot Észak-Amerikában az ipari munkavédelem megbízható partnereként tartják számon. „A HexArmor® márka a kézvédelemben egyet jelent az innovációval és a teljesítménnyel, ezért kiváló kiindulási pontként szolgál az uvex safety group számára a teljes amerikai piacon való terjeszkedéshez,” folytatta Stefan Brück. „Ráadásul az elmúlt 10 év növekedési adatai is egyértelműen meggyőzőek.” 

Steve VanErmen, a HexArmor® elnök-vezérigazgatója lelkesedéssel nyilatkozott az együttműködést illetően: „Az uvex safety group világszerte ismert piacvezető szerepéről és innovatív munkavédelmi megoldásairól. A HexArmor® ügyfelei már évek óta olyan kézvédelmi megoldásokat várnak tőlünk, melyek meghaladják alapvető vágás-, szúrás- és ütésálló technológiáinkat,” mondta el VanErmen. „Az uvex safety group csoporttal folytatott együttműködés gazdagítja a HexArmor® szakértelmét, ezért mostantól új biztonsági megoldások és innovatív technológiák széles palettáját kínálhatjuk fel ügyfeleink számára. A partneri kapcsolat ezen túlmenően munkatársaink számára is új lehetőségeket nyit meg, és lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is gyorsabb ütemben növekedjünk.”  

Brück és VanErmen egyetértenek abban, hogy a közös munkában számos izgalmas lehetőség rejlik. „Küldetésünk az emberek védelme (protecting people),” mutatott rá Stefan Brück. „90 éves történetünk során az innováció révén vezető szerepet értünk el a piacon. Célunk, hogy bármivel is foglalkozunk, mindig a csúcsra érjünk, ez alól természetesen a HexArmor® vállalattal folytatott együttműködés sem képez kivételt. Hiszünk abban, hogy komoly sikereket fogunk elérni az észak-amerikai piacon.”  

Az ügyfelek az elkövetkező hónapokban számos új termékre számíthatnak mind az uvex safety grouptól, mind pedig a HexArmor®-tól. Az uvex safety group piacvezető termékei, többek között szem-, fej- és kézvédelmi megoldásai az ütemterv szerint HexArmor® márkanéven jelennek meg az amerikai piacon, míg az uvex safety group a keleti félteke egyes piacain bevezeti a HexArmor® csúcstechnológiájú kéz-, kar- és testvédelmi termékeit.

Michael Winter (jobbra), az uvex group ügyvezető partnere és Stefan Brück (balra), az uvex safety ügyvezető igazgatója örömmel jelentették be a HexArmor® vállalatban szerzett jelentős részesedést.

Az uvex csoport

Az uvex group három nemzetközi tevékenységet folytató társaságot egyesít magában: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports és Alpina) és Filtral group (Filtral és Primetta). Az uvex csoport 48 telephelyével 22 országban van jelen, gyártási tevékenységét azonban meggyőződésből elsősorban Németországban végzi. A csoport kb. 2600 munkatársának kétharmada (a 2016/17-es üzleti év adatai szerint) Németországban áll alkalmazásban. Az uvex a nemzetközi élsport partnereként világszerte számtalan sztársportoló felszerelését biztosítja. Vezérelvünk – protecting people – egyszerre hivatás és kötelesség. Az uvex termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztését, gyártását és értékesítését az emberek biztonsága és védelme motiválja a munka, a sport és a szabadidős tevékenységek területén egyaránt.

A HexArmor®-ról

A Performance Fabrics, Inc. (HexArmor®) vállalatot 2004-ben alapították, székhelye a Michigan állambeli Grand Rapidsben található. A Steve VanErmen és Brent Lohrmann társalapítók által létrehozott HexArmor® újradefiniálta a magas teljesítményosztályú vágás-, szúrás- és tűszúrásálló termékek piacát, és vezető szerepet tölt be a kézvédelmi iparágban. A HexArmor® több mint 150 alkalmazottat foglalkoztat, akik nap mint nap keményen dolgoznak azon, hogy megoldást találjanak a olaj- és gáz-, az építő-, az energia-, a fa-, cellulóz- és papíripar, a szállítmányozás és egyéb iparágak vezető vállalkozásainak kézvédelmi kihívásaira.  

Az ügylet részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Kérdése lenne? Sajtókapcsolat:

Thorsten Udet
UVEX SAFETY GROUP GmbH & Co. KG
Würzburger Str. 181-189
90766 Fürth
Germany

Telephone: +49 911 9736-1449
Fax: +49 911 9736-1302

Download (.zip)