German Design Award díjjal kitüntetett védőruházat

A kézi fémmunkákhoz kifejlesztett speciális uvex protection metal védőruházat elnyerte a rangos, nemzetközi German Design Award 2017 díjat.

A kimagasló formatervezés megtérül: A Red Dot Design Award 2015 elnyerése után, az uvex protection metal védőruházat most újabb rangos nemzetközi díjjal büszkélkedhet: a German Design Award 2017 díjjal. Professzionális és sportos megjelenés még védőruházatban is – az uvex protection metal fejlesztői a fokozott védelem mellett a dizájnt is szem előtt tartották. Az egyéni védőruházat mindennapos viselése mind az üzemben, mind az ügyfeleknél nemcsak azt követeli meg a ruházattól, hogy rendkívül tartós legyen, és megbízható védelmet nyújtson, hanem mindenek előtt azt is, hogy a dolgozók szívesen viseljék, és jól érezzék benne magukat.  

„Az alaposan átgondolt apró részletek sorának köszönhetően a ruházat amellett, hogy fokozott védelmet nyújt a flexelés és a hegesztés során, kiemelkedő kényelmet és mozgásszabadságot is biztosít a viselőjének. A gondosan kialakított és kiváló minőségű védőruházat egyszerre sportos, modern és ízléses.” Hangzott a gazdaság, az oktatás, a tudomány és a formatervezés területéről érkező dizájnszakértőkből álló szakmai zsűri indoklása. Az uvex protection metal védőruházat ezzel ez értékeléssel nyerte el a German Design Award 2017 díjat.

A German Design Award díj a Német Formatervezési Tanács (Rat für Formgebung) rangos nemzetközi elismerése. A díj célkitűzése az egyedülálló formatervezési trendek felfedezése, bemutatása és kitüntetése. Éppen ezért minden évben olyan kiemelkedő pályaműveket jutalmaznak a termék- és kommunikációs dizájn területén, melyek a maguk módján mind úttörő teljesítménynek számítanak a formatervezés nemzetközi világában.

A védőruházat az uvex handwerk profisystem metal kollekció részeként a kitűnő dizájn mellett innovatív szikraálló réteggel is rendelkezik. A jelmondatunkban – „protecting people” – megfogalmazott célkitűzésünkhöz és felelősségvállalásunkhoz híven az újonnan kifejlesztett réteg hatékonyan védi a ruha viselőjét az égési sérülésekkel szemben. A szokásos lánggátló anyagoktól eltérően a bevonattal ellátott textíliák ráadásul tartósak, és kevés odafigyelést igényelnek, ugyanakkor kényelmesek és légáteresztők is. A bevonattal ellátott zónáknak köszönhetően a ruházat mind a sarokcsiszolás, mind a hegesztési munkák és egyéb hasonló tevékenységek során jóval hosszabb ideig megőrzi sértetlenségét. A csekély mértékű kopás pedig különösen gazdaságos megoldássá teszi a bevonattal ellátott ruházatot.

uvex handwerk profisystem metal

Különleges védőeszközök különleges iparági igényekre szabva: Az uvex a handwerk profisystem metal termékekkel a kézi fémmunkák speciális igényeit elégíti ki. Legyen szó hegesztési vagy szerelési munkákról, csiszolásról vagy marásról: az uvex fémmunkákra kifejlesztett egyéni védőeszközei ötvözik a kiemelkedő védelmi funkciókat, a kiváló kényelmet, az átlagon felüli élettartamot és a sportos dizájnt. A termékrendszer „tetőtől talpig”, azaz a védősisaktól a biztonsági lábbeliig innovatív megoldásokkal szolgál. 

A sajtóközlemény letöltése