Az uvex elkezdte a HexArmor® kézvédelmi termékeinek európai forgalmazását

2016 októberében az uvex safety group részesedést szerzett a HexArmor® amerikai vállalatban, hogy újra megjelenhessen a munkavédelmi termékek észak-amerikai piacán. Ezzel egyidejűleg Európában is új együttműködés indul, ahol az uvex safety group megkezdi a HexArmor biztonsági termékek értékesítését és forgalmazását.

„Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy ügyfeleinknek az iparág egyik vezető technológiáját kínálhatjuk fel, amely védelmet nyújt a vágásokkal, a beszúródásokkal és a tűszúrásokkal szemben”, jelentette be Franz Keller, a lüneburgi székhelyű uvex safety gloves ügyvezetője. „A HexArmor® kiváló hírnévnek örvend az egyéni védőeszközök észak-amerikai piacán, ahol vezető szerepet tölt be az innovatív munkavédelmi technológiák terén. Azáltal, hogy integráljuk a HexAmor® szakértelmét és termékeit az uvex egyéni védőeszközeinek sokoldalú portfóliójába, és kombináljuk őket a saját termékeinkkel, még inkább meg tudunk felelni ügyfeleink igényeinek, és testreszabott megoldásukat kínálhatunk a biztonságos munkavégzéshez.

A HexArmor® Észak-Amerikában már több mint másfél évtizede kínál piacvezető biztonsági megoldásokat. A vállalat termékeinek – melyek vezető szerepet töltenek be az iparágban – egyik legfontosabb jellemzője a SuperFabric® anyag alkalmazása. A SuperFabric® technológia egyedülálló sérülés- és magas fokú vágásvédelmet nyújt, valamint tökéletes egyensúlyt teremt a kényelem és az ujjak könnyed mozgása között. A vágásokkal szembeni kiemelkedő ellenállóságon túl a HexArmor® forradalmian új mércét állított fel a tűszúrások és az ütések elleni védelem, valamint a kopásállóság terén.

„Az uvexszel folytatott együttműködés révén lehetőségünk nyílik arra, hogy technológiánkat kiterjeszthessük erre a piacra is. Így egy lépéssel közelebb kerülhetünk célkitűzésünk megvalósításához, hogy termékeinkkel minden dolgozó számára mindennapos védelmet biztosíthassunk a sérülésekkel szemben”, világított rá Steve VanErmen, a HexArmor® elnöke. „Az uvex meghatározó pozíciót szerzett Európában a védőruházat és a védőeszközök terén, nekünk pedig örömünkre szolgál, hogy a jövőben összehangolhatjuk üzleti céljainkat, és egyesíthetjük erőinket annak érdekében, hogy a biztonsági megoldások teljes spektrumát kínálhassuk fel az ügyfelek számára.”

A SuperFabric® a HDM Inc. bejegyzett védjegye.

A HexArmor®-ról
A vállalatot 2004-ben alapították a Michigan állambeli Grand Rapidsben található székhellyel (USA). A Steve VanErmen és Brent Lohrmann társalapítók által létrehozott HexArmor® biztos pozíciót szerzett a magas teljesítményosztályú vágás-, szúrás- és ütésálló termékek piacán. Ezenkívül a vállalat vezető szerepet tölt be a kézvédelmi iparágban. A HexArmor® több mint 150 alkalmazottat foglalkoztat, akik nap mint nap keményen dolgoznak azon, hogy megoldást találjanak a olaj- és gáz-, az építő-, az energia-, a fa-, cellulóz- és papíripar, a szállítmányozás és egyéb iparágak vezető vállalkozásainak kézvédelmi kihívásaira.

Az uvex csoport

Az uvex group három nemzetközi tevékenységet folytató társaságot egyesít magában: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports és Alpina) és Filtral group (Filtral és Primetta). Az uvex csoport 48 telephelyével 22 országban van jelen, gyártási tevékenységét azonban meggyőződésből elsősorban Németországban végzi. A csoport kb. 2600 munkatársának kétharmada (a 2016/17-es üzleti év adatai szerint) Németországban áll alkalmazásban. Az uvex a nemzetközi élsport partnereként világszerte számtalan sztársportoló felszerelését biztosítja. Vezérelvünk – protecting people – egyszerre hivatás és kötelesség. Az uvex termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztését, gyártását és értékesítését az emberek biztonsága és védelme motiválja a munka, a sport és a szabadidős tevékenységek területén egyaránt.

Kérdése lenne? Sajtókapcsolat:

Thorsten Udet
UVEX SAFETY GROUP GmbH & Co. KG
Würzburger Str. 181-189
90766 Fürth
Germany

Telephone: +49 911 9736-1449
Fax: +49 911 9736-1302