Az uvex sportsline a dobogó tetején

Az uvex sportsline biztonsági lábbelik korszerű és sportos formában ötvözik a funkcionalitást, a kényelmet és a dizájnt. Ez a Német Formatervezési Tanács (Rat für Formgebung) zsűrijét is meggyőzte, akik több mint 5000 benyújtott pályázat közül az uvex sportsline sorozat 8473-as modelljét tüntették ki a German Design Award Winner 2018 díjjal az ipari (Industry) kategóriában.

A fémmentes lábujjvédővel és fémmentes, áthatolásgátló közbenső talpréteggel ellátott lábbeli rendkívüli rugalmasságot biztosít a munkavégzés során, ugyanakkor az uvex sportsline sorozattól megszokott védelmet nyújtja. A cipőorrot TPU-orrmerevítő védi az erőteljes kopás ellen. Kevesebb mint 35 megaohm átmeneti ellenállásának köszönhetően az uvex sportsline az ESD területén is alkalmazható. Az SRC besorolású csúszásgátlás és a könnyű bevonatú lágyékbetét biztonságossá teszik a viselő minden lépését, akár létrán is. A felsőrész kitűnően légző textil anyaga és a kiválóan szellőző distance mesh hálós bélés kellemes és kényelmes viseletet, valamint kiegyenlített klímát biztosítanak a lábfej számára.

Az energiaelnyelő sarokkal ellátott, kétrétegű, poliuretán járótalp és a kivehető, antisztatikus, kényelmes talpbetét kellemes tompítást biztosítanak. Az egyénileg állítható gyorsfűzős rendszernek köszönhetően a biztonsági lábbeli tökéletesen és biztosan illeszkedik a lábfejhez.

Az uvex sportsline három színváltozatban, 35-48-as méretekben kapható, és teljesíti az EN 20345:2011 szabvány S1 P SRC követelményeit. Ideális megoldás az olyan könnyebb terheléssel járó alkalmazási területeken, mint a logisztika, a járműipar, a légi közlekedés vagy éppen a kézműipar.  

A German Design Award díjról
A German Design Award díj a Német Formatervezési Tanács (Rat für Formgebung) rangos nemzetközi elismerése. A díj célkitűzése az egyedülálló formatervezési trendek felfedezése, bemutatása és kitüntetése. Éppen ezért minden évben olyan kiemelkedő pályaműveket jutalmaznak a termék- és kommunikációs dizájn területén, melyek a maguk módján mind úttörő teljesítménynek számítanak a formatervezés nemzetközi világában. A 2012-ben útjára indított German Design Award a világ egyik legelismertebb formatervezési megmérettetése, mely a szakmai körökön túl is kiemelt figyelemnek örvend.

Az uvex csoport

Az uvex group három nemzetközi tevékenységet folytató társaságot egyesít magában: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports és Alpina) és Filtral group (Filtral és Primetta). Az uvex csoport 48 telephelyével 22 országban van jelen, gyártási tevékenységét azonban meggyőződésből elsősorban Németországban végzi. A csoport kb. 2600 munkatársának kétharmada (a 2016/17-es üzleti év adatai szerint) Németországban áll alkalmazásban. Az uvex a nemzetközi élsport partnereként világszerte számtalan sztársportoló felszerelését biztosítja. Vezérelvünk – protecting people – egyszerre hivatás és kötelesség. Az uvex termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztését, gyártását és értékesítését az emberek biztonsága és védelme motiválja a munka, a sport és a szabadidős tevékenységek területén egyaránt.

Kérdése lenne? Sajtókapcsolat:

Thorsten Udet
UVEX SAFETY GROUP GmbH & Co. KG
Würzburger Str. 181-189
90766 Fürth
Germany

Telephone: +49 911 9736-1449
Fax: +49 911 9736-1302