uvex i-gonomics: uvex perfexxion – az első egyszerre több szabványnak is megfelelő védősisak változatos felhasználásra

A több szabványnak is megfelelő uvex perfexxion sisak maximális funkcionalitást és első osztályú kényelmet biztosít: Az innovatív termékrendszer tökéletesen alkalmazkodik az ember fiziognómiájához, könnyű, klímaszabályozása pedig optimális. A védősisak viselése érezhetően kényelmesebbé vált – így csapata mindig teljes körű védettség mellett, 100%-os hatékonysággal dolgozhat.

Az uvex perfexxion funkcionális védősisak különösen rugalmas megoldás: Akár ipari sisakként, akár hegymászó- vagy kerékpáros sisakként használva is megfelel a vonatkozó szabványoknak. A sisak leginkább üzemi kerékpárokat alkalmazó ipari területeken, magasban végzett munkához, aknákban és bányákban, valamint magaslati és vízi mentéshez használható.

Hat állítható szellőzőnyílása mindig optimális szellőzést biztosít, a fokozatmentesen állítható szélesség és magasság révén pedig a tökéletesen ergonomikus illeszkedés is garantált. Párnázott belső kialakítása és mesh belső hálója fokozott kényelmet nyújtanak.

Az uvex perfexxion ideális sisak minden ipari vállalkozás számára, melynek munkatársai a változatos tevékenységek és alkalmazási területek miatt több sisakot is kénytelenek maguknál tartani. Az új rögzítőmechanizmusnak köszönhetően sokoldalúan alkalmazható. Ha belső kerékpár-közlekedés után a gyár csarnokába való belépéskor kötelező a sisakviselet, vagy a talajon és a magasban felváltva kell munkát végezni, mint például állványzatépítésnél. Az uvex perfexxion sisakkal munkatársai minden helyzetben teljes körű védettséget élveznek, a váltakozó feladatok és tevékenységek következtében elfelejtett védelem pedig már a múlté.

uvex i-gonomics – innováció tehermentesítés révén
Az uvex perfexxion védősisak az innovatív uvex i-gonomics termékrendszer része, amely a hasznos biztonsági funkciókat rendkívül ergonomikus tulajdonságokkal ötvözi, és ezeket a jellemzőket tudományos módszerekkel mérhetővé teszi. Az uvex i-gonomics rendszer olyan termékeket foglal magában, melyek fejlesztésében az ergonómiai ismeretek központi szerepet játszottak. Annak érdekében, hogy az egyes termékek nyújtotta kényelem ellenőrizhető és összehasonlítható legyen, az uvex kidolgozta az ún. Relief-indexet.

A Relief-index három tényező értékeléséből tevődik össze, melyek együttesen egyfajta középértékként adják meg a termék Relief-indexét. Így az uvex maximális összehasonlíthatóságot érhet el – mind a termékek fajtái, mint pedig a gyártók tekintetében. A folyamat során a tehermentesítést három különböző kategóriában mérjük: „force” (erő), „weight” (súly) és „clima” (klíma). Az értékelés kialakításában az uvex természetesen figyelembe veszi a különféle termékfajták közötti alapvető különbségeket – ennek megfelelően változnak az egyes mérési kategóriákra alkalmazott vizsgálati módszerek is.

Az uvex csoport

Az uvex group három nemzetközi tevékenységet folytató társaságot egyesít magában: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports és Alpina) és Filtral group (Filtral és Primetta). Az uvex csoport 48 telephelyével 22 országban van jelen, gyártási tevékenységét azonban meggyőződésből elsősorban Németországban végzi. A csoport kb. 2600 munkatársának kétharmada (a 2016/17-es üzleti év adatai szerint) Németországban áll alkalmazásban. Az uvex a nemzetközi élsport partnereként világszerte számtalan sztársportoló felszerelését biztosítja. Vezérelvünk – protecting people – egyszerre hivatás és kötelesség. Az uvex termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztését, gyártását és értékesítését az emberek biztonsága és védelme motiválja a munka, a sport és a szabadidős tevékenységek területén egyaránt.

Kérdése lenne? Sajtókapcsolat:

Thorsten Udet
UVEX SAFETY GROUP GmbH & Co. KG
Würzburger Str. 181-189
90766 Fürth
Germany

Telephone: +49 911 9736-1449
Fax: +49 911 9736-1302