uvex i-gonomics: uvex pheos cx2 sonic kosárszemüveg

Az uvex pheos cx2 sonic kompakt és pehelykönnyű kialakításának köszönhetően rendkívül sok területen alkalmazható. Ezenkívül a funkcionális kosárszemüveget kiemeli a kiváló viselési kényelme, és az uvex supravision bevonattechnológia révén extrém éghajlati körülmények között is mindig biztosítja a szabad látást.

Az uvex pheos cx2 sonic mindössze 34 grammos súlyával az uvex legkönnyebb kosárszemüvege! A rugalmasan állítható, puha összetevőknek köszönhetően átfogó védelmet nyújt. Az uvex duo component technológia, valamint a lencsével közvetlenül egybeöntött homlok- és orrtámasz tökéletes illeszkedést garantálnak. Az X-tended Eyeshield technológia, amely már az uvex pheos cx2 száras szemüveg esetében is bizonyított, teljes mértékben lefedi a látóteret.

Kompakt kialakítása miatt kiválóan kombinálható sisakokkal, légzés-, valamint hallásvédő felszerelésekkel. Az uvex supravision extreme bevonatnak köszönhetően a lencse kívül karcálló, belül pedig páramentes marad. Ezenkívül a lencse mechanikai szilárdsága kiváló, ellenáll a másodpercenként 120 m-es sebességű becsapódásoknak is („B” jelölés).

uvex i-gonomics – innováció tehermentesítés révén
Az uvex pheos cx2 sonic védősisak az innovatív uvex i-gonomics termékrendszer része, amely a hasznos biztonsági funkciókat rendkívül ergonomikus tulajdonságokkal ötvözi, és ezeket a jellemzőket tudományos módszerekkel mérhetővé teszi. Az uvex i-gonomics rendszer olyan termékeket foglal magában, melyek fejlesztésében az ergonómiai ismeretek központi szerepet játszottak. Annak érdekében, hogy az egyes termékek nyújtotta kényelem ellenőrizhető és összehasonlítható legyen, az uvex kidolgozta az ún. Relief-indexet.  

A Relief-index három tényező értékeléséből tevődik össze, melyek együttesen egyfajta középértékként adják meg a termék Relief-indexét. Így az uvex maximális összehasonlíthatóságot érhet el – mind a termékek fajtái, mint pedig a gyártók tekintetében. A folyamat során a tehermentesítést három különböző kategóriában mérjük: „force” (erő), „weight” (súly) és „clima” (klíma). Az értékelés kialakításában az uvex természetesen figyelembe veszi a különféle termékfajták közötti alapvető különbségeket – ennek megfelelően változnak az egyes mérési kategóriákra alkalmazott vizsgálati módszerek is.

Az uvex csoport

Az uvex group három nemzetközi tevékenységet folytató társaságot egyesít magában: uvex safety group, uvex sports group (uvex sports és Alpina) és Filtral group (Filtral és Primetta). Az uvex csoport 48 telephelyével 22 országban van jelen, gyártási tevékenységét azonban meggyőződésből elsősorban Németországban végzi. A csoport kb. 2600 munkatársának kétharmada (a 2016/17-es üzleti év adatai szerint) Németországban áll alkalmazásban. Az uvex a nemzetközi élsport partnereként világszerte számtalan sztársportoló felszerelését biztosítja. Vezérelvünk – protecting people – egyszerre hivatás és kötelesség. Az uvex termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztését, gyártását és értékesítését az emberek biztonsága és védelme motiválja a munka, a sport és a szabadidős tevékenységek területén egyaránt.

Kérdése lenne? Sajtókapcsolat:

Thorsten Udet
UVEX SAFETY GROUP GmbH & Co. KG
Würzburger Str. 181-189
90766 Fürth
Germany

Telephone: +49 911 9736-1449
Fax: +49 911 9736-1302