Mips

Mi az a Mips?

A Mips® biztonsági rendszert azért fejlesztettük ki, hogy a sisakoknak kiegészítő védelmet biztosítsunk a számtalan baleset során. Bizonyos ütközési helyzetekben a Mips-rendszer csökkentheti azokat a veszélyes erőket, amelyek egyébként a sisak viselőjének fejére hatnának.

Videó: Hogyan csökkenti a rendszer a sisakra ható forgómozgást

A legtöbb esetben azonban az ütközés ferde irányú, ami a fej forgómozgását okozhatja.

Az alacsony súrlódású sisakhéjat úgy tervezték, hogy bizonyos ferde ütközések esetén csökkentse a fejre ható forgómozgásokat.

 

Mips - straight impact
Mips - angled impact

uvex x Mips - Hogyan csökkenti a Mips biztonsági rendszer a sisakra ható forgási erőket

The video explains how Mips can reduce acting forces
safety helmets upgraded with Mips
safety helmets equipped with Mips
safety helmets with Mips from uvex

Az agyat a középpontba helyező biztonsági rendszer

Az agy jellemzően érzékenyebb a forgómozgásra, mint a lineáris mozgásra, mivel a vízhez vagy a zseléhez hasonló nyírószilárdsággal rendelkezik. Amikor a forgómozgás hatására az agy különböző területei eltolódnak egymástól, a szövetek megnyúlhatnak, ami agyrázkódást vagy más agysérüléseket okozhat.

A forgómozgás a fejet érő ferde ütésnél az agyrázkódás és a súlyosabb agysérülések gyakori oka. A Mips-rendszer egy alacsony súrlódású héjból áll, amely a sisak belsejében van rögzítve. Az alacsony súrlódású héjat úgy tervezték, hogy baleset esetén kissé a sisak belsejébe csússzon, hogy az erők elvezesse az erőket a fejről. Ily módon az agysérülés kockázatának csökkentését szolgálja.

Mips technology protects the brain

Az agy-gerincvelői folyadék a természetes védelmi rendszerünk, amely lehetővé teszi az agy számára, hogy a koponyához képest eltolódva mozogjon.

Mips: uvex pheos safety helmets

uvex védősisakok x Mips biztonsági rendszer

Egyszerre két uvex védősisakot is a Mips biztonsági rendszerrel látunk el, amelynek technológiája elvezeti a veszélyes forgómozgásokat, amelyek baleset esetén egyébként a fejre is átterjedhetnek.

Ez a jól ismert uvex pheos S-KR védősisak továbbfejlesztett változata, amely az EN397 szabvány szerint tanúsított, és Hi-Viz narancssárga színben kapható. Az alapfelszereltségen kívül a sisak Mips-változata megnövelt érintkezési felülettel rendelkezik.

A Mips biztonsági rendszert egy teljesen új ipari mászósisakba is integrálták. Az uvex pronamic alpine Mips teljes mértékben EN397 és EN12492 szerinti tanúsítvánnyal, sokoldalúan állítható fejgyűrűvel, nagy méretű szellőzőnyílásokkal és egyéb tartozékokkal rendelkezik. A sisakot kifejezetten balesetvédelemre fejlesztették ki az iparban, az építőiparban, a magasban végzett munka és más szakmák területén.

Mips sisakok online vásárlása most