A vágásvédelem újabb szintje

uvex D500 foam vágásvédelmi kesztyű

Kompromisszummentesen robusztus, komfortveszteség nélkül

Az uvex D500 foam védőkesztyűk a szabadalmaztatott új generációs Bamboo TwinFlex® technológiának köszönhetően az olyan komfortsajátosságokat, mint a legnagyobb rugalmasság, tökéletes illeszkedés és tapintás, az EN 388:2016 szabvány szerinti legkiválóbb vágásvédelmi tulajdonságokkal (D védelmi fokozat) egyesítik. A magas kopásállóság meghosszabbítja az élettartamot és a munkavédelmi kesztyű használatát különösen gazdaságossá téve ezzel.

A robusztus, mégis nagyon kényelmes uvex D500 foam vágásvédelmi kesztyű a következő területeken száraztól egészen az enyhén nedves felhasználási környezetekig viselhető:

 • Autóipar
 • Építőipar
 • Sörfőzdék, italgyártás
 • Járműgyártás
 • Üvegipar
 • Fenntartás, karbantartás
 • Fémipar
 • Fémfeldolgozás

uvex phynomic C5 vágásvédelmi kesztyűk

Tapintásérzet és vágásvédelem tökéletes egységben

Az uvex phynomic C5 egy nagyon könnyű és érzékeny többcélú vágásvédelmi kesztyű, precíz mechanikai tevékenységekhez, nagyon jó vágásvédelemmel (C védelmi fokozat). Ez a munkavédelmi kesztyű a légáteresztő és nedvességtaszító Aqua-Polymer habbevonatának köszönhetően kiváló kopásállósággal rendelkezik. Ezenfelül nem tartalmaz katalizátorokat, allergiások is használhatják, és független dermatológiai teszteken esett át.

Az uvex phynomic C5 vágásvédelmi kesztyűvel a kis alkatrészek szereléskor kitűnően tapinthatók. Ez a kesztyű a következő területeken száraztól egészen az enyhén nedves felhasználási környezetekig viselhető:

 • Finomszerelés
 • Precíziós munkák
 • Ellenőrzési munkák
 • Válogatási munkák
 • Élelmiszeripari feldolgozás

Csúcstechnológia a nagyobb biztonságért

A legújabb generációs Bamboo TwinFlex® technológia

Az uvex a vágás elleni kézvédelmet eggyel magasabb szintre emelte: nagyobb biztonság változatlanul kitűnő kényelem mellett. A méretre szabott, robusztus vágásvédelmi kényelmi osztályú kesztyűk – kiváltképpen a nagy igénybevételű tevékenységeknél – javítják a kényelmes viseletet, hiszen a természetes szálakból álló bambusz és a csúcstechnológiás védőszálak egyedi kombinációja a hatékony védelem mellett kiváló kényelmet és jó klímakontrollt biztosít. Csak az a vágásvédelmi kesztyű nyújt védelmet a balesetek ellen, és védi a kezet, amelyet viselnek.

Bamboo TwinFlex® technológia

Védelmi funkció: Vágásnak ellenálló acélszálak és kopásálló poliamid garantálják az optimális mechanikai védelmet (D osztály).

Vágásálló üvegszál és kopásálló poliamid

Komfortfunkció: Puha, kényelmes bambuszszálak a lágy viselési érzés és a tökéletes klímaszabályozás érdekében, innovatív DSM Dyneema® Diamond szállal kombinálva a magas szakító- és vágószilárdság biztosításához.

Bambuszfonal DSM Dyneema® Diamond rostokkal kombinálva

Innováció a nagyobb pontosság érdekében

DSM Dyneema® Diamond technológia

Az innovatív, beépített mikrorészecskés DSM Dyneema® Diamond szálak segítségével lényegesen vékonyabb és érzékenyebb vágásvédelmi kesztyűk készíthetők. Az uvex ezt a nagy teljesítményű szálat az elasztán komfortszállal kombinálja egy könnyű és érzékeny, kitűnő tapintásérzetet biztosító vágásvédelmi kesztyű (C osztály) előállításához.


DSM Dyneema® Diamond technológia

1 A Bamboo TwinFlex® technológia az UVEX SAFETY Gloves GmbH & Co. KG bejegyzett védjegye.
2 A DSM Dyneema® Diamond a Royal DSM N.V. áruvédjegye.

Az uvex vágásvédelmi kesztyűk éttekintése

Innovatív termékek a hatékony védelemért

uvex D500 foam – a robusztus

Nagyon magas vágásvédelem érezhető komfortveszteség nélkül

uvex phynomic C5 – a többcélú

Legjobb tapintás, dermatológiailag bevizsgált, és élelmiszeripari használata is engedélyezett.

uvex C500 M foam – a specialista

Szennyeződésre érzéketlen védőkesztyű erősített hüvelykujjhajlattal

A hatékony kézvédelem jelentése: tökéletes egyensúly a megbízható védelem és a kellemes viselési érzés között – mert a védőkesztyűk csak akkor tudják teljesíteni feladatukat, ha viselik őket. Az uvex folyamatosan olyan innovatív szál- és bevonattechnológiákat fejleszt ki, mint a szabadalmaztatott Bamboo TwinFlex® technológia.

A gyakorlatban a vágásvédelmi szint EN 388:2016/ISO 13997 szabvány szerinti osztályozása mellett nagyon fontos szerepet játszanak a vágási- és szakíthatósági tényezők is. Ha a szabvány szerinti vágásvédelem csak az üvegszálak nagy részaránya mellett érhető el, az a szakíthatóság rovására mehet.

A viselési kényelem és a viselés elfogadása az anyagok feldolgozásától függ (pl. Üveg-, vagy acélszálak): A bőr csak komfortszálakkal érintkezhet. Ha a terméket bevonattal látják el, megváltozik az illeszkedés és a rugalmasság. A gazdaságosság érdekében a bevonat ráadásul hosszú élettartamú kell legyen.

A vágásvédelmi prospektus letöltése (PDF - 4,1 MB)

A vágásvédelem új osztályokba sorolása

A vágásvédelmi kesztyűkre vonatkozó EN 388 szabvány változásai

A vágásvédelmi kesztyűk védelmi osztályba sorolása Európában eddig az EN 388:2003 szabvány szerint történt. A műszaki anyagok – úgynevezett nagy teljesítményű szálak – folyamatos továbbfejlesztése a vágásvédelmi kesztyűk vizsgálatának és osztályba sorolásának hozzáigazítását követelte meg, melyet az EN 388:2016 szabványban rögzítettek. Az EN 388:2003 szabvány szerinti Coup-teszt mellett most már az ISO 13997 szabvány szerinti teszteljárásokat is alkalmazzák.

Az EN 388 szabvány változásait egy videóban tesszük érthetővé

Az EN 388:2003 szabványnak megfelelő vizsgálati módszer

 • Vágásvédelmi vizsgálat Coupe-teszt segítségével
 • Egy forgó körkés állandó erővel (5 Newton) előre-hátra mozgást végez a tesztdarabon, és a forgás iránya a mozgás irányával ellentétes.
 • Az indexértéket a tesztdarab átvágásához szükséges ciklusok száma és a penge elhasználódásának mértéke adja.
 • Minden tesztdarabon öt ilyen típusú mérést végeznek. Az öt mérés indexértékeinek átlaga adja meg a védőkesztyű vágásvédelmi szintjének megfelelő teljesítményosztályt.


Teljesítményszint12345
Index≥ 1,2≥ 2,5≥ 5≥ 10≥ 20
Az EN 388:2003 szabványnak megfelelő vizsgálati módszer

Az EN 388:2016/ISO 13997 szabványnak megfelelő vizsgálati módszer

 • A módosítás azokra a vágásvédelmi kesztyűkre vonatkozik, melyek anyaga tompítja a pengéket (például üveg- és acélszál).
 • Az ISO 13997 szabvány szerinti kiegészítő vizsgálati módszer: a kesztyűk tartósságának megállapítása éles szélű tárgyakkal való egyszeri érintkezés esetén, nagy erőkifejtés közben.
 • A vizsgálat során egy hosszú, egyenes pengét húznak végig a tesztdarab mentén. Ennek révén megállapítják, hogy mekkora minimális erőre van szükség, hogy a tesztdarabon egy 20 mm-es vágást ejtsenek.
 • Az eredményt newtonban (N) adják meg, és az egyik vágásvédelmi osztályba sorolják.
TeljesítményszintABCDEF
Érték newtonban≥ 2≥ 5≥ 10≥ 15≥ 22≥ 30
Az EN 388:2016/ISO 13997 szabványnak megfelelő vizsgálati módszer

A két vágásvédelmi teszteljárás közötti különbség összefoglalva

A különböző értékelési skálák között nem lehet semmilyen kapcsolatot találni. Míg a kesztyű a gyakorlatban változatlanul magas vágásvédelmet kínál, csak a teljesítménye normatív besorolásában következik be változás.

A vágásvédelmi termékek vezető gyártójaként az uvex saját laboratóriumában mindkét szabvány előírásai szerinti aktuális méréstechnikával rendelkezik, így kérdések esetén bármikor szívesen rendelkezésre áll.

További információkat az EN 388:2016 és EN ISO 374-1:2016 szabványokról itt talál: uvex-safety.com/blog/de/tag/schutzhandschuhe/

Az EN 388:2016 szabvány szerinti piktogramok magyarázata

A jelenlegi uvex vágásvédelmi kesztyűk éttekintése:

A vágásvédelmi biztonsági kesztyűk áttekintése