Technológiák

Semmi sem veszélyeztetheti a munkavállalók munka közbeni biztonságát! Az uvex ezért úttörő technológiák alkalmazásával termékei folyamatos továbbfejlesztésén dolgozik. A cél: a biztonság, a kényelmes viselet és a tehermentesítés lehető legjobb egyesítése minden termékünkben.

Sztreccszónák

A célzottan elhelyezett sztreccszónák megnövelik a mozgásszabadságot, és kényelmesebb viseletet biztosítanak. A felhasznált, kiváló minőségű sztreccsanyagok remekül megőrzik az alakjukat.

A sztreccszónáknak köszönhetően a mozgás hozzávetőlegesen tízszer kevesebb energiát igényel. Az alacsonyabb erőkifejtés a termék viselése közben magasabb fokú összpontosítást és teljesítményt tesz lehetővé. Ennek eredményeképpen jelentősen kevesebb stressz éri a felhasználót, így a munkahelyi balesetek kockázata is jóval alacsonyabb.

banwear+

A fejlett technológiájú, tartósan lángálló uvex banwear+ védőszövet 50% pamutból, 49% poliészterből és 1% antisztatikus szálból készül. A pamut és a szintetikus elemek kiegyensúlyozott arányának köszönhetően a banwear+ anyagból készülő ruházatok remekül megőrzik a méretüket és színüket, nagyszerűen ellenállnak a kopásnak, és kivételesen kényelmes viseletet biztosítanak. A szövet légáteresztő és hidrofil (izzadságszívó). A szaténkötés kiváló tapadást és alacsony szintű merevséget kölcsönöz a termék számára.

A folyamatos kikészítési eljárás alkalmazása lehetővé teszi a pamutszálak kíméletes kezelését. A poliészter bevonatú szénszálból készülő Nega-Stat® fonal csökkenti viselőjének elektrosztatikus feltöltődését, így megakadályozza a tűzveszélyes kisülési szikrák képződését.

banox+

Az uvex banox+ fejlett technológiájú, tartósan lánggátló védőszövet, amely 100% pamutból készül. A folyamatos kikészítési eljárás alkalmazása lehetővé teszi a pamutszálak kíméletes kezelését. A szövet légáteresztő és hidrofil (izzadságszívó). A szaténkötés kiváló tapadást és alacsony szintű merevséget kölcsönöz a termék számára. A kiváló minőségű pamutszálak kellemes viselést biztosítanak, és magasabb komfortérzetet nyújtanak, mint a hagyományos lánggátló szövetek. 

Az elemi szálakban a lánggátló összetevők állandó kapcsolata javítja mind a védőruházat biztonságát, mind pedig a gazdaságosságát.

Szennyeződést taszító felszerelés

A speciális bevonat megakadályozza, hogy a szennyeződés behatoljon a szálakba. Ennek köszönhetően az anyagok különösen könnyen moshatók, az olaj nem ivódik be, a grafitpor pedig egyszerűen kioldódik szövetből. Az eredmény hosszan tartó védelmet nyújtó optimális láthatóság.

Techno-pliszé

A rendkívül rugalmas Techno-pliszé javítja az anyag alkalmazkodóképességét: Ezzel az alapanyag nyújthatóságának kb. négyszerese érhető el.

HYBRIDTEX®

Az innovatív felszerelés két különböző tulajdonságot egyetlen anyagban tesz lehetővé: belül hidrofil, kívül hidrofób.

 • Könnyű és légáteresztő.
 • Hatékonyan kivezeti a nedvességet belülről kifelé.
 • Kellemesen melegen és szárazon tartja a testet.
 • Hatékonyan véd a külső nedvesség és szennyeződések ellen.
 • Kívülről mosható.

SILVERPLUS®

Az antibakteriális ezüstionok nedves körülmények között is meggátolják a baktériumok elszaporodását az anyagon – így biztosítva a magas szintű higiéniát és kellemes viseletet:

 • Hosszan tartó frissesség
 • 95%-os hatékonyság az első két órában
 • Támogatja a bőr természetes flórájának az egyensúlyát.
 • Mosható

Anyag speciális célú kabáthoz

 • Kétrétegű technológia
 • Bi-elastic (kb. 30%-os keresztirányú rugalmasság 25 N erő mellett)
 • SILVERPLUS® és HYBRIDTEX® alapanyagok
 • Hidrofób/hidrofil kivitel
 • Anyag ellenállósága 99%
 • Kopásállóság a magas poliamid tartalomnak köszönhetően

Az egyszer használatos uvex 3B classic overall anyagösszetétele

A rendkívül könnyű és feszes, sodorva hurkolt polipropilén szálakból álló fólia hatékonyan akadályozza meg számos folyékony, szerves és szervetlen vegyi anyag átjutását. Az anyag és a szigetelt, szalaggal leragasztott varrások jó mechanikai ellenállásának köszönhetően az uvex 3B classic védelmet nyújt akár a legveszélyesebb mikrobatörzsekkel szemben is a kényelemérzet csökkenése nélkül.

Az egyszer használatos uvex 4B overall anyagösszetétele

A mikroporózus permetzáró, sodorva hurkolt polietilén fóliának köszönhetően az uvex 4B nem csak védelmet nyújt, de remekül szellőzik is. A szalaggal leragasztott varrások kiemelkedő védelmet nyújtanak a folyékony aeroszolok és a szilárd részecskék ellen, míg a belső, sodorva hurkolt anyag kényelmes viseletet biztosít.

Az egyszer használatos uvex 5/6 overall anyagösszetétele

Az uvex 5/6 nagyon könnyű, mikroporózus szerkezetű polietilén fóliából készül, amely a sodorva hurkolt SMS-anyagból készült hátrésszel kombinálva kiváló légáteresztő képességet biztosít. A beszegett varrásoknak köszönhetően magas szintű védelmet nyújt a fröccsenő folyadékokkal és a részecskékkel szemben.

Az egyszer használatos uvex 5/6 climazone overall anyagösszetétele

A különösen könnyű, pórusos szerkezetű és légáteresztő SMS-anyagból készülő uvex 5/6 climazone az optimális hőszabályozásnak köszönhetően elsőrangú kényelmet biztosít. Ezenkívül hatékony védelmet nyújt a por és a könnyebb permetek ellen, és megbízhatóan óvja viselőjét.

Az egyszer használatos uvex 5/6 FR overall anyagösszetétele

A lánggátló kivitelű, könnyű, pórusos szerkezetű és légáteresztő SMS-anyagból készülő uvex 5/6 FR korlátozott mértékű védelmet nyújt a repülő szikrákkal szemben. Ezenkívül megbízható védelmet biztosít a viselője számára a porral és a könnyebb permetekkel szemben.