Technológiák

Semmi sem veszélyeztetheti a munkavállalók munka közbeni biztonságát! Az uvex ezért úttörő technológiák alkalmazásával termékei folyamatos továbbfejlesztésén dolgozik. A cél: a biztonság, a kényelmes viselet és a tehermentesítés lehető legjobb egyesítése minden termékünkben.

A legújabb generációs Bamboo TwinFlex® technológia

A szabadalmaztatott, legújabb generációs uvex Bamboo TwinFlex® technológiával készült vágásvédelmi kesztyűk új mércét állítanak a védelem, a kényelem, a rugalmasság, a jó érzékelés és a gazdaságosság terén. A méretre szabott, robusztus vágásvédelmi kényelmi osztályú kesztyűk, kiváltképpen a nagy igénybevételű tevékenységeknél, javítják a kényelmes viseletet, hiszen a természetes szálakból álló bambusz és a csúcstechnológiás védőszálak egyedi kombinációja a hatékony védelem mellett kiváló kényelmet és jó klímakontrollt biztosít. Hiszen egy védőkesztyű csak akkor segít megelőzni a baleseteket, ha viselik.

C és D vágásvédelmi szint:

  • Robusztus és kényelmes
  • Bambusz – környezetbarát, megújuló nyersanyag
  • Hűtő hatás
  • ComfortFit illeszkedés

Szabadalmaztatott Bamboo TwinFlex® védelem
Vágásálló üvegszálak és kopásálló poliamid garantálják az optimális mechanikai védelmet. A poliamiddal együtt alkalmazott fémszálak a vágásvédelmet akár D szintre is emelhetik.

Szabadalmaztatott Bamboo TwinFlex® kényelem
A puhaság érzetét keltő, kényelmes bambuszszálak és a tökéletes klímakontroll az ellenálló HPPE-szálakkal együttesen adják a kimagasló szakítószilárdságot. A bambuszszálak és az innovatív DSM Dyneema® gyémántszálak kombinálásával a szakítószilárdság és vágásállóság jelentősen megnövekedett.

A Bamboo TwinFlex® technológia az UVEX SAFETY Gloves GmbH & Co. KG bejegyzett védjegye.
A DSM Dyneema® Diamond a Royal DSM N.V. bejegyzett védjegye.

Xtra-Grip

Az uvex Xtra-Grip technológia megbízható csúszásgátlást biztosít olajos és nedves környezetben. A nitrilbevonat egyedülálló, többrétegű szerkezete gondoskodik a hatékony fogásbiztonságról, miközben a legnagyobb rugalmasságot biztosítja, valamint kitűnő tapintásérzetet és kényelmet nyújt. A robusztus felépítés hosszú élettartamot biztosít.

Az uvex Xtra-Grip technológiát bizonyos uvex védőkesztyűk esetében alkalmazzuk a mechanikai vagy vegyi kockázatok kiküszöbölésére – így lesz teljes mértékben „Made in Germany”.

uvex 3D-Ergo

A kéz anatómiai felépítését követő forradalmi 3D Ergo technológiát egy rugalmas Aqua-Polymer bevonatrendszer, valamint egy poliamidból és elasztánból készített 15 rétegű bélés egészíti ki. Az eredmény: Ujjheggyel is érzékelhető pontosság.

uvex ERGO

Természetes tapintásérzet – minden felhasználási területen! Ezt az uvex ERGO technológia garantálja. A béléseknél az optimális illeszkedést az új anyagok különösen hatékony felhasználása mellett az újonnan kifejlesztett Flat Ergo formák alkalmazása valósítja meg. Ezek az anatómiai mintára készült formák pontosan követik a kéz vonalait és tartósan javítják az uvex védőkesztyűk illeszkedését és rugalmasságát.

uvex climazone kézklíma-szabályozás

Az uvex climazone úgy működik, mint a test automatikus hőmérséklet-szabályozása: kiegyenlíti a komfortos hőmérséklettől való eltéréseket, így a test hőmérséklete tartósan kellemes marad. Megbízhatóan elvezeti a felesleges hőt és nedvességet, emellett csökkenti a hidegérzetet is. A kézvédelemben a klímakezelésnek különösen fontos szerepe van. A kéz belső felületén négyzetcentiméterenként 375 verejtékmirigy található, a kézháton pedig körülbelül 200, így a kéz az emberi test legtöbb mirigyét tartalmazó része. Fizikai tevékenység esetén a keletkező nedvességet az anyagnak vagy fel kell szívnia, vagy el kell vezetnie.

A termékminőséget és a jó elfogadhatóságot az innovatív bevonattechnológiák, a modern anyagok és a különleges szellőzési technológiák garantálják. Az anyag légáteresztő képessége, szellőzésének konstrukciós elvei, valamint nagy nedvességtároló képessége kellemes klímát teremt, ami szárazságot és védelmet biztosít a kéznek.

Védőkesztyűk érintőképernyők kezeléséhez

A modern, számítógép-vezérelt gyártási folyamatokat és gyártóüzemeket egyre inkább multi-touch monitorokon és kijelzőkön keresztül irányítják. Ezeken a munkaterületeken azonban a védőkesztyűk viselete is előírás. Következésképpen az ilyen munkakörökben viselt kesztyűknek a multi-touch monitorok kezelését is lehetővé kell tennie.

Cégünk az ipari érintőképernyők kezelésére alkalmas és arra optimalizált termékrendszert fejlesztett ki és tesztelt széles körű felhasználásra.