SuperFabric® vágásvédelem

HexArmor® vágásálló SuperFabric® belső résszel

Mindössze egyetlen réteg légáteresztő, kézügyességet biztosító, vágás- és szúrásálló SuperFabric® márkájú anyag, amely az egyéni védőeszközön belül vagy kívül védelmet nyújt a pengék, huzalok, fémek, üvegek stb. ellen – megakadályoztunk életeket megváltoztató sérüléseket, és több milliót takarítottunk meg vállalatok számára az orvosi költségek terén.

A vágásból eredő sérülések megelőzhetők

Az ipari munkahelyeken a jelentett sérülések nagy részét a vágásból eredő sérülések teszik ki, ugyanakkor 70%-uk megelőzhető lenne. A legtöbb SuperFabric® termék az ANSI/ISEA szabvány A6-os és A9-es szintje közötti vágásállóságot biztosítja, így a tipikus, szőtt egyéni védőeszközökhöz képest nagyobb vágásvédelmet nyújt a dolgozók számára.

Az ASTM-F2992-15 szabvány szerinti vágásteszt a SuperFabric® anyagon

A tipikus szálalapú biztonsági kesztyűkkel ellentétben a SuperFabric® anyaggal ellátott HexArmor® termékeket úgy tervezték, hogy megakadályozzák az átszúrásokkal és a bőr felszínén való áthatolással járó veszélyeket. A legtöbb SuperFabric® egyéni védőeszköz iparágvezető A6 – A9 besorolású vágási szinteket ér el.

Esettanulmány: A vágásból eredő sérülések TELJES elkerülését megcélzó küldetés

A világ egyik legnagyobb acélgyártója évente rendkívül sok átszakadásos sérülést tapasztalt. A meglévő egyéni védőeszközökön síkhengerelt termékek, törmelékek, fémhajlítások éles élei, sarkai és szálkái, valamint menetes csövek hatoltak keresztül. A HexArmor® és SuperFabric® termékek mindössze 12 hónapnyi használatát követően ez az acélgyártó a következőket tapasztalta:

PDF Letöltése (en)